Fietsaccu die niet (goed) oplaadt?

Of snel leeg is?

Waar je niet ver mee kan fietsen?

Het helemaal niet meer doet?

Laadadvies en tips voor je accu van de Accudokter

Op deze pagina lees je het laadadvies voor je accu en hoe je je levensduur van je accu verlengt. Je vindt specifiek informatie over:

Fiets- en scooteraccu’s (Li-ion)
Loodaccus
Nickel cadmium (NiCd)
Nickel metaalhydride accu’s (NiMH)

Laadadvies voor fiets- en scooteraccu's

Tip 1 - Gevallen, beschadigd of vervormd

Is je accu gevallen, beschadigd of vervormd? Je accu heeft misschien schade. Door een val of stoot kan je accu beschadigen. Dit is vaak niet te zien aan de buitenkant, maar wel aan de binnenkant. Twijfel je? Neem contact met ons op.



Tip 2 - Weinig gebruik

Bij weinig gebruik van de accu raden we aan om je accu iedere drie maanden bij te laden. Een accu loopt langzaam leeg (ontladen). Hierdoor komt de accu te laag in spanning, waardoor de accu kan beschadigen. Wanneer je je accu weer probeert te laden, is de spanning te laag. De accu krijgt dan geen seintje meer om te starten. Cellen kunnen zelfs kapot gaan als ze te diep ontladen worden.

Tip 3 - Volledig opgeladen

Is je accu volledig opgeladen tot 100%? Haal dan de lader van je accu. Dit verlengt de levensduur van de accu. De accu van een e-bike of e-scooter veroudert sneller als deze aan het stroom blijft liggen wanneer hij volledig opgeladen is.



Tip 4 - Rookmelder

Hang een rookmelder op in de ruimte waar je je accu oplaadt. Er kan iets mis gaan tijdens het opladen. Met een rookmelder in de buurt ben je op tijd erbij.




Tip 5 - Overdag opladen

Het is aan te raden je accu overdag op te laden. Wanneer het nodig is, kan je snel actie ondernemen.





Tip 6 - Omgevingstemperatuur

Laad en bewaar je accu bij kamertemperatuur. Wij raden af om je accu bloot te stellen aan vrieskou, volle zon of vocht. Op deze manier voorkomen je oververhitting en schade. In de winter is het aan te raden om je accu binnen in huis neer te leggen.


Laadadvies voor loodaccu's

Tip 1 - Na elk gebruik laden

Wij raden aan om na elk gebruik je loodaccu meteen weer bij te laden. Ook als je de accu maar heel even hebt gebruikt.





Tip 2 - Accu bol of stinkt

Staat je accu bol of begint je accu te stinken bij het laden? Stop dan onmiddellijk met laden en neem contact met ons op. Je accu is dan aan vervanging toe.




Tip 3 - Weinig gebruik

Bij weinig gebruik van de accu raden we aan om je accu iedere twee maanden bij te laden. Een accu loopt langzaam leeg (ontladen). Hierdoor komt de accu te laag in spanning, waardoor de accu kan beschadigen. Wanneer je je accu weer probeert te laden, is de spanning te laag. De cellen bij loodaccu's gaan kapot als ze te diep ontladen worden.

Laadadvies voor Nickel cadmium (NiCd) / Nickel metaal hydride (NiMH)

Tip 1 - Accu volledig leegmaken

Je dient je accu volledig leeg te maken voordat je je accu weer oplaadt. Dit verlengt de levensduur van je accu aanzienlijk.




Tip 2 - Volledig opgeladen

Is je accu volledig opgeladen tot 100%? Haal dan de lader van je accu. Dit verlengt de levensduur van de accu. De accu veroudert sneller als deze aan het stroom blijft liggen wanneer hij volledig opgeladen is.



Chat openen
1
Stel je vraag via WhatsApp!
Hallo,

Leuk dat je contact met ons opneemt! Stel je vraag via WhatsApp en stuur wat foto's mee. We beantwoorden je zo snel mogelijk (vaak binnen 1 uur)